Tuinontwerp

Botaniq biedt een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, variërend van een klein modern dakterras tot een grote klassieke landhuistuin. Onze tuinen hebben altijd als vaste signatuur een luxueuze beplanting, heldere architectonische lijnen en smaakvolle en elegante kleuren. In de ontwerpfase werken we heel nauw met u samen om 100% zekerheid te bieden dat al uw eisen en wensen succesvol in de planning en uitvoering worden opgenomen. Ook letten wij er scherp op dat het tuinontwerp harmonieert met de stijl en de kleuren van uw interieur binnenshuis. Om de best mogelijke interactie of samensmelting van uw huis en uw tuin te bereiken werken wij, indien gewenst, graag samen met uw architect en interieurontwerper. Wij werken altijd met kwalitatief hoogstaande uitvoerders, om zo te waarborgen dat ieder project volledig naar uw smaak en wens wordt uitgevoerd.

Ontwerpproces

Kennismakingsgesprek Het kennismakingsgesprek is altijd gratis en duurt ongeveer 1 uur. We leggen daarin een afspraak op locatie met u vast en bekijken uw tuin nauwkeurig. Tijdens dat eerste gesprek laten we u voorbeelden zien van eerdere projecten en proberen ons een zo goed mogelijk beeld te vormen van uw eigen ideeën, wensen en voorstellen. Ongeveer 1 week later ontvangt u dan van ons een schriftelijke offerte voor de ontwerp van uw tuin.

Tuinontwerp Wanneer u voor Botaniq kiest om uw tuin aan te pakken, vragen wij u om een schriftelijke opdrachtbevestiging.  Vervolgens maken wij een inhoudsanalyse van uw tuin. We meten uw tuin op, maken foto's en nemen grondmonsters. Ook inventarisen we de planten en materialen die we kunnen hergebruiken in uw nieuwe tuin. Nu gaat er een spannende fase in: we zetten uw ideeën en wensen op papier en u krijgt het eerste ontwerp voor uw nieuwe tuin te zien. Bij het ontwerpplan ontvangt u ook voorbeeldfoto's van bijpassende materialen, planten en mobilair. Ook in deze fase werken wij natuurlijk altijd nauw met u samen, zodat u er altijd van op aan kunt dat al uw tuinwensen in het ontwerp en de uitvoering worden meegenomen. Mocht u er prijs op stellen, dan verzorgen wij ook 3D beelden, zodat u uw nieuwe tuin alvast virtueel kunt bewonderen.

Werk- en uitvoeringstekening Zodra u helemaal tevreden bent over ons ontwerp, werken we dat verder uit tot een gedetailleerd uitvoeringsplan. Op verzoek stellen we dan ook een gedetailleerd beplantings- en verlichtingsschema op. Met deze schema's in de hand vragen we bij 2 of 3 gerenommeerde hoveniersbedrijven een offerte aan voor uw tuin.

Aanleg Zodra u uw keuze heeft bepaald voor de hovenier kan de aanleg van uw tuin beginnen. Als u dat wilt, begeleiden wij dat ook, zodat u altijd zeker weet dat uw droomtuin snel en goed gerealiseerd wordt.