Over ons

Jana Jana Schmidtchen heeft haar studie Landschapsarchitectuur afgerond aan de Universiteit van Nürtingen in Duitsland. In de jaren daarna was ze internationaal erg succesvol bezig. Zo ontwierp ze fraaie tuinen in Duitsland, Frankrijk, Nederland en de Britse Kanaaleilanden. Ook schrijft Jana geregeld voor gerenommeerde internationale vaktijdschriften zoals de Nederlandse TERRA ARCHITECTURA en de Duitse DEGA GALABAU.

Haar passie voor planten ontstond al in haar kinderjaren, toen ze in de grote moestuin van haar opa enthousiast meehielp. Haar inspiratie put ze uit een grote diversiteit aan bronnen: uiteraard de natuur, maar ook kunst en reizen. Jana werkt ook doorlopend aan de verdere ontwikkeling van haar vakkennis over tuinen, planten en de bijbehorende materialen.

Jana's belangrijkste doel is om mooie tuinen te ontwerpen die garant staan voor veel ontspanning en rust. Door op allerlei originele manieren gebruik te maken van water, spelen met licht en schaduw, verschillende soorten zitplekken en luxe beplanting ontstaat gegarandeerd een spannende en aangename atmosfeer in uw tuin.

Na meerdere jaren internationale ervaring en vakkennis te hebben opgedaan, bij verschillende bureau's voor landschapsarchitectuur, besloot Jana Schmidtchen in 2010 om haar eigen 'botaniq' bureau op te richten.